Close

14 februára, 2023

Výstup na Kojšovskú hoľu – 11.2.23

Dňa 11.2.2023 sa naša 9-členná výprava v zložení R.Kubičár, L.Kubičár, T.Novotný, M.Šterbák, Š.Slavkovský, P.Slavkovský, M.Kramár, J.Duľa a V.Plitková zúčastnila organizovaného výstupu na Kojšovskú hoľu. 33. ročníka tohto výstupu sa podľa dsotupných informácií zúčastnilo okolo 160 turistov, čo podľa slov usporiadateľov patrí k historicky jednej z navyšších účastí tohto výstupu.

Zišli sa tu peší turisti aj tursti na bežkách. V túto sobotu bolo našim milovníkom prírody dopriaté krásne slnečné počasie a tak si tento výstup užili. Mohli sa tak pokochať pohľadmi na nádhernú zasneženú krajinu a z vrchola hole mohli uzrieť napríklad i Vysoké Tatry. Podľa slov našich borcov, výstup nebol jednoduchý nakoľko snehu bolo napadané do úrovne kolien a miestami sa mohli zaobriť doň aj po pás. Chodník si takto na určitých miestach museli raziť v tomto hbokom snehu, čo nie je jednoduché a človeka to dvojnásobne viac vyčerpáva. Avšak oplatilo sa.

Svoju púť začali v obci Kojšov, do ktorej sa dopravili autom. Cieľ bol taktiež v tejto dedine, kde sa potom konala obecná zabíjačka. Naši pútnici vyrážali z našej obce ráno o 6.15 a vrátili okolo 17.00.

Ako to tam vyzeralo si požete pozrieť na tomto odkaze: https://drive.google.com/drive/folders/1YxFIbL8t2hCPaopEEqzi8sHU_oP7wrXb?usp=share_link

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow by Email