Close

1 februára, 2023

Výstup na Sľubicu – 21.1.23

V tento deň sa uskutočnil tradičný Zimný výstup na Sľubicu, ktorý každoročne organizuje KST Bradlo Richnava. Tentoraz to bol už 47. ročník. Zučastnili sa ho aj turisti z nášho klubu v počte 8 ľudí. Boli nimi: J.Kubičár, M.Šterbák, J.Martinková, Branislav Kubičár, T.Novotný, IK, Š.Martinko, a Peter Kubičár. Celkovo sa akcie zúčastnilo okolo 160 turistov z rôznych KST.

Do Richnavy sa naši turisti dostali vlakom, ktorého odchod bol z Letanoviec 7.01 a príchod do Richnavy o 7.45. Z vlakovej zastávky peši putovali čosi vyše 1km do miestenej pizzérie, kte sa konnal zápis účastníkov. Na trasu sa naši borci vybrali o 8:31.

Pôvodne bol plánovaný začiatok túry z Priesmyku Branisko (Chvalabohu), kam mal turistov odviezť objednaný autobus. Nakoľko v piatok opäť snežilo, autobus bol zrušený. A tak sa začínala aj končila trasa v Richnave. Hore na Sľubicu aj dole z nej sa šlo po rovnakej trase. Malo to však aj svoje pozitívum. Cestou na Sľubicu, totiž, prví turisti razili chodník v snehovej pokrývke, ktorej výška bola postupne od 25 cm v Richnave až po 50 cm na vrchole. A tak aspoň cestou dole mali všetci pekne vyšľapaný chodník v snehu.

Do pizzérie sa naši „siedmi trpasíci“ so svojou „jednou Snehulienkou“ vrátili o 14:32. Tam si vyzdvihli svoje účastnícke listy, odznaky a občerstvili sa chutnou klobásou a čajom. Naspäť domov sa vrátili vlakom, ktorý z Richnavy odchádzal o 16:13 a do Letanoviec prišiel o 17:58.

Napriek menším problémom, ktoré im sôsobila väčšia snehová nadilka, bolo počasie krásne, bez vetra a vykukávalo aj sniečko. Taktiež hore ešte stihli krásny výhľad, ktorý však neskôr zmizol, keď sa na Sľubicu dvihla hmla.

Dlžka: 16km, čas: 6:02, účasť: 8

Celá fotogaléria: https://drive.google.com/drive/folders/182QheDz00d-5V-kPxdABn2zrGSSKWO87?usp=share_link

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow by Email