Close

14 januára, 2022

Veľký Sokol

Ahojte. Je rozhodnuté. Dňa 15.1.2022 (sobota) zdoláme roklinu Veľký Sokol.

Počiatočným aj konečným bodom našej pešej túry bude Sokol – horáreň, absovujeme teda okruh. Celková dlžka túry bude 15,5 km. Odhadovaný čas na zdolanie je 5:15 h aj s prestávkami.

Zraz je o 8.00 pred phostinstvom Čarda. Odtiaľ sa pôjde autami na miesto odkiaľ sa začína pešia túra – Sokol – horareň. Predpokladaný návrat do Letanoviec je medzi 14.00-14.30.

Je si potrebné zobrať so sebou turistické mačky. Tie by mali byť vašou stálou výbavou minimálne do konca marca. Pohyb v mačkách caz rokliny počas zimných mesiacov je oveľa jednoduhší, pohodlneší a hlavne bezpečnejší. Ak niekto mačky nemá, môže si ich požičať z nášho klub. K dispozícii máme 5 párov. Taktiež nepočítajte s tým, že si niekde niečo po ceste kúpite. Preto si jedlo a pitie zabezpečte dopredu. 

Teplota vzduchu sa má v najbližšej obci – Hrabušice pohybovať v danom čase od -6 do 0. Keďže budeme v lese mezi stormami a vystúpime do nadmorskej výšky  niečo vyše 1000 mnm, bude tam ešte  o niečo chladnešie.  

Na tomto mieste máte link pre znázornenie trasy cez web hiking.sk:

https://mapy.dennikn.sk/?hpid=ppGB3

Teším sa na vašu účasť !

Zraz je o 8.00 pred phostinstvom Čarda. Odtiaľ sa pôjde autami na miesto, odkiaľ sa začína pešia túra – Sokol – horareň. Predpokladaný návrat do Letanoviec je medzi 14.00-14.30.

Je si potrebné zobrať so sebou turistické mačky. Tie by mali byť vašou stálou výbavou minimálne do konca marca. Pohyb v mačkách caz rokliny počas zimných mesiacov je oveľa jednoduhší, pohodlneší a hlavne bezpečnejší. Ak niekto mačky nemá, môže si ich požičať z nášho klub. K dispozícii máme 5 párov. Taktiež nepočítajte s tým, že si niekde niečo po ceste kúpite. Preto si jedlo a pitie zabezpečte dopredu. 

Teplota vzduchu sa má v najbližšej obci – Hrabušice pohybovať v danom čase od -6 do 0. Keďže budeme v lese mezi stormami a vystúpime do nadmorskej výšky  niečo vyše 1000 mnm, bude tam ešte  o niečo chladnešie.  

Na tomto mieste je k dispozícii link pre znázornenie trasy :

mapy.dennikn.sk/?hpid=ppGB3

Záujemcovia ktorí sa chcú ešte pridať a neinformovali ma o tom, prosím dajte mi vedieť na čísle 0917238734.

Teším sa na Vašu účasť !

Igor Kubičár

Viac tu: https://kst-letanovce.webnode.sk/news/velky-sokol/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow by Email