Close

5 júna, 2022

Víkendovka v Hrabove – Malinô Brdo – 27.-29.5.22

Dňa 28.5.2022 sa uskutočnila akcia nesúca názov Stretnutie čitateľov časopisu Krásy Slovenska. Kvôli pandemickým opatreniam sa táto akcia v rokoch 2020 a 2021 nemohla uskutočniť. V roku 2020 mala byť dejiskom tejto akcie obec Hermanovce. V roku 2021 to malo byť Malinô Brdo.

Našťastie, v roku 2022 nám bolo dopriaté sa po dvoch rokoch zúčasniť tejto akcie. Bol to už dvakrát prekladaný 57.ročník tohto podujatia a jeho dijskom bolo Malinô Brdo. Z nášho klubu sa tejto akcie zúčastnilo 14 členov. Boli nimi:

B., Igor, Róbert a Ján Kubičárovci, Štefan a Peter Slavkovský, Marcel Šterbák, Tomáš Novotný, Štefan a Janka Martinkovci, Miro Petrek, Vlado Mášik, Diana Tekáčová a Eunika Mervartová.

V sobotu 28.5. sme uskutočnili výstup na Malinô Brdo. Keďže Sme boli ubytovaní pod vrchom, museli sme si trocha skomplikovať trasu, ktorá by ináč nedávala veľmi zmysel. Taktiež sme na aj povozili na lanovke, ktorej nástupná stanica bola, čo by kameňom dohodil, od našej chaty. Zašli sme aj do obce Vlkolínec, ktorá je pamiatkou svetového kultúrneho dedičstva UNESCO od roku 1993. Fotky však z tejto obce v tejto galérii veľmi nenájedete, nakoľko túto obec sme navštívili aj zopár rokov dozadu. Z Vlkolínca sme sa potom vrátili na Malinô Brdo, kde sme sa zapísali do zoznamu účastníkov, prevzali si pamätné listiny a najedli chutného gulášu. Keďže popveternostné podmienky neboli hore veľmi priaznivé a poniektorým nám bola zima, tak sme sa ta vľmi dlho nezdržiavali.

V nedeľu sme zase urobili výstup na Čebrať, ktorého vrchol sa týči vo výške 1054 m.n.m severne od Ružomberka. Na Čebrať sme vystupovali z južnej strany, teda z mesta
Ružomberok a zostupvali sme zo severovýchodnej strany do Likavky, kde sme sa po cca 12 km túre naobedovali v miestom „Salaši Likavka“.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow by Email