Close

1 februára, 2023

Otvorenie Zimného prechodu roklinami Slov. raja – 7.1.23

Dňa 7.1.23 sa vybralo 11 turistov v zložení: P.Kubičár, B.Kubičár, A.Duľová, E.Duľová, J.Duľa, M.Šterbák, I.Neupauer, A.Toporcerová, P.Slavkovský, I.Kubičár a P.Podolinský na otvorenie 64.ročníka Zimného prechodu tiesňavami Slovenského raja, ktoré sa zahájailo tradične na Čingove, na dolonom parkovisku. Otvorenia sa zučastnilo asi 35 turistov z rôznych klubov. Musím skonštatovať že, tohto otvorenia sa zvyčajne zúčastní viac turistov, čize účasť bola pre toto otvorenie pdpriemerná.

Otvorenie bolo v pláne zahájiť o 8:00. My sme sa preto vybrali vlakom, ktorý podľa platného grafikónu má z Letanoviec odchod o 7:01, do Sp. Tomášoviec. Vlak nám naneštantie meškal 30 minút. A tak sme okolo 7:35 dostali do Tomášoviec. Na Čingov k dolnému parkovisku sme sa dostali o 8:10. Keďže úvodného slova na zahájení sa V. Jeremiáš ujal až o 8:10, zahájenie sme stihli načas. O o 8:20 sme si urobili spoločnú fotku a vykročili sme pozdlž Hornádu smerom k Letanovskému mlynu. Bolo 10:00, keď sme dorazili ku Kartuziánskemu mostu. Tu sa od nás odpojila dvojica turistov – Eliška s mamkou Alenkou Duľovou, ktoré šli už do Letanoviec. Ďakujeme im za ich spolúčasť.

My ostatní sme pokračovali po prielome ďalej až k hrdlu Hornádu, kde sme dorazili o 11:50. Tam sme sa rozlúčili s P.Podolinským, ktorého kroky viedli domov do Hrabušíc. Zvyšní turisti pokračovali popod les po cyklotrase smerom k Bývalej horárni (bývalá osada). Svoju túru sme dokončili, keď sme sa dostali o 13:05 k železničnej zastávke v Letanovciach.

Počasie bolo príjmné, i keď väčšinou pod mrakom bez snečných lúčov. Náš pochod tak s prestávkami trval 5h 30 min a prešli sme 18,5 km.

Fotogaléria

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow by Email