Close

29 apríla, 2023

Čistenie Hornádu – 29.4.23

Dňa 29.4.23 organizovala Správa národného parku Slovenský raj v spoluráci s vybranými obcami, združeniami a klubmi akciu Čistenie Hornádu. Tok rieky Hornád a jej brehov bol rozdelený na niekoľko úsekov, ktorých čistenie si zobrali na starosti jednotlivé kluby, združenia, či obce. Vyčistili sa brehy a tok rieky od kaštieľa pri Sp. Štiavniku až po Podskalu v Spišskej Novej Vsi.

Náš klub KST Breznovica Letanovce mal na starosti chodník vedúci od ústia Kláštorskej rokliny po Letanovský mlyn. My sme si tento úsek o niečo ešte rozšírili. Svoje čistenie sme začali pri bývalej rómskej osade pred vsutpom do Letanovského mlyna. Pokračovali sme po červenej značke na Kláštorisko. Z kláštoriska sme zišli dole po žltej značke do ústia Kláštorskej rokliny do rieky Hornád. Odiaľ sme kráčali po prielome do Letnovského mlyna. Zberu sa zúčastnili: Igor Kubičár, Ján Kubičár, Peter Kubičár, Marcel Šterbák, Vlaka a Bianka Plitkové.

Najviac odpadu sme nazbierali práve ešte na území bávalej osady, ktorý vykukoval spod zeme. Čo sa týka chodníkov, možeme skonštatovať, že boli relatívne čisté. Pozbierali sme prevažne len papierové obrúsky, prípadne íný odpad, kotrým sme naplnili necelé 1 vrece. To sa však už nedá povedať o tom, čo našli vodáci v rieke. Toho bolo rozhodne viac.

Ďakujeme všetkým ktorí sa podieľali na tejto akcii a sme radi že sme mohli takto pomôcť aj my.

Fotogaléria

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow by Email