Close

28 júla, 2024

Letný pobyt 2024 – Zbojská

Od 24. do 28. júla 2024 sme boli na našom každoročnom letnom pobyte, tentoraz chata Zbojská na Muránskej planine. Tohto pobytu sa nás zúčastnilo 27.

V stredu 24. júla sme vyrazili o 11:00 hod. Odchádzali sme na troch osobných autách, jednej 9-miestnej dodávke a mali sme aj cestujúceho na skútry. Další traja turisti odišli z Letanoviec až popoludní na nákladnej dodávke. Počas našej cesty sme sa zastavili na malom nákupe a taktiež sme sa naobedovali. Nešli sme všetci rovnakou trasou. Na chatu sme sa však všetci dostavili v rovnakom čase a to niečo po 15-tej hodine. Traja z nás, ktorí vyrazili až poobede prišli okolo 17tej hodiny. Vybalili sme sa a počas tohto dňa už na nás čakal len relax a večera. Večeru sme mali v podobe opekania spekačikov. Večerný program bol individuálny, posedenie pri pivku, hra kariet a podobne.

Foto 1.deň

Vo štvrtok 25.júla sme sa rozdelili na 3 skupiny.

Prvá skupina absolvovala trasu dĺžky 18km:
Chata Zbojská – Rozhľadňa – Sedlo Diel – Sedlo Bánovo – Tisovec, Bánovo – Čertov most – Čertova jaskyňa – po náučnom chodníku Zbojská

Druhá skupina prešla náučným chodníkom Juraja Surovca do Zbojskej. Dĺžka 7,5km

Tretia skupina, 12km:
Chata Zbojská – Rozhľadňa – Sedlo Diel – Pohronská Polhora – Chata Zbojská

Foto 2.deň

V piatok 26.júla šla väčšina turistov na Fabovu hoľu. Tento chodník bol vo svojej časti blížiac sa k Fabovej holi dosť zarastený. Taktiež výhľad z Fabovej holi nebol vlastne žiaden. Obklopovala nás len tráva a stromy. Z nej sme zostúpili cez Tri kopce strmým chodníkom do Sedla Bruda, v blízkosti ktorého bol Zrub Bruda. Tam sme si posedeli, občerstvili sa a pokračovali cez Kýčelach na chatu Zbojská. Dĺžka trasy bola 15 km, prevýšenie 924m. Na chatu sme dorazili o 14:45.

Foto 3.deň

V sobotu 27.júla bola v pláne trasa na Chlipavice. Peši tam však išli len títo: Igor Kubičár, Peter Kubičár, Róbert Kubičár, Lukáš Kubičár, Branislav Kubičár, Michal Kramár, Tomáš Novotný, Marcel Šterbák, Štefan Slavkovský, Anastázia Toporcerová, Štefan Martinko, Janka Martinková, Ladislav Marko. Ostatní sa tam aj späť previezli na „vláčiku“ zo Zbojskej.

Trasa 1: Chata Zbojská – Sedlo Diel – Sedlo Bánovo – Chlipavice – Pohronská Polhora – Michalová; 17km
Trasa 2: Chata Zbojská – Sedlo Diel – Chlipavice – Pohronská Polhora; 11,5km

Foto 4.deň

V nedeľu 28.júla bol na programe odchod z chaty Zbojská. Odišli sme okolo 9-tej. Časť z nás absolvovala túto túru: Muráň – Chata pod Muráňskym hradom – Muráňsky hrad – Chata pod Morňáskym hradom – Sedlo Predná hora; 8km.
Ďalšia časť sa šla pozrieť na lúku so sysľami, ktorá sa náchádza medzi Muráňom a Prednou horou.

Foto 5.deň

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow by Email