Close

20 júla, 2024

Šľapaj do Poproča – 20.7.24

20.7.2024 sme sa v zložení Igor Kubičár, Marcel Šterbák a Ladislav Marko zúčastnili turistickej akcie s názvom „Šľapaj do Poproča“.

Bol to 35. ročník tejto akcie. Minulý rok sa prvýkrát z nášho klubu zúčastnil tejto akcie Peter Slavkovský a to v čase, keď ostatní odchádzali na letný pobyt do „Českého ráje“ .

A prečo práve Poproč? Nie, nie je to len náhoda. Totiž v čase keď sa konal 40.ročník nášho Prechodu Slovenským rajom (rok 2022) traja z nášho klubu – Igor Kubičár, Marcel Šterbák a Peter Slavkovský robili sprievodcov pre celoslovenský zraz turistov, ktorý sa v roku 2022 konal na Podlesku. Pripadla nám trasa vedúca cez Veľký Sokol. Tam sme sa zoznámili s Miroslavom Juhárom, ktorý je členom klubu KST Poproč. Ten nás pozval na túto ich akciu. V roku 2022 sme sa však z objektívnych príčin nemohli zúčastniť.

Teraz v roku 2024 sa nám to podarilo. Akcia Šlapaj do Poproča sa vyznačuje tým, že do obce Poproč sa kráča každý rok inou trasou a z iného miesta. Na miesto štartu vás z obce odvezie autobus. Trasa vedie okrem značených turistických chodníkov aj po neznačených miestnych chodníkoch. Je zväčša nenáročná a kráča sa vo veľkej skupine s prestávkami. Tohto roku mala dĺžku 13km a prevýšenie 858 m.

Do obce Poproč je potrebné prejsť autom vyše 90km juhovýchodne od Letanoviec a zaberie to asi 1:45 h. Obec patrí do okresu Košice – okolie. My sme vyrážali z domu o 6:30 a do Letanoviec sme sa vrátili o 18:30.

Fotogaléria

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow by Email