Close

23 júla, 2023

Český ráj – Malá Skála -1. a 2. deň (22.,23.7.)

1.deň – cestovanie a ubytovanie

Dňa 22.augusta 2023 sme sa v ranných hodinách krátko po šiestej hodine vydali na cestu na náš tohtoročný letný turistický pobyt, ktorý sa tentokrát uskutočnil v susednej Českej republike, v Českom ráji. Našou cieľovou stanicou bola obec Malá Skála, ktorá leží na severe stredných Čiech, neďaleko hraníc s Poľskom a Nemeckom. Táto obec sa nachádza asi 20 km vzdušnou čiarou juhovýchodne od krajského mesta Liberec.

Naše cestovanie bolo zdlhavé. Vyrazili sme o 6:15 autami do SNV, kde sme si počkali na rýchlik dopravnej spoločnosti Leo Express. Ním sme cestovali až do mesta Pardubice, kde sme dorazili o 13:27. Tu sme si museli počkať 1,5 hodiny na ďalší vlak, tentoraz spoločnosti Arriva, ktorého pravidelný odchod z Pardubíc mal byť o 15:05. Oneskoril sa o 5 minút. Do Malej Skály sme dorazili pár min po 17-tej hodine. V tento deň nás už po zdĺhavej ceste čakalo už len ubytovanie, večera a voľný program. Turistika bola v pláne až v nedeľu.

2. deň – výstup na vrch Kozákov

Počas dnešného dňa bolo naším cieľom vystúpiť na najvyšší vrch Českého ráje – Kozákov (744 mnm).

Trasa: Malá SkálaKoberovyKozákovPod DrábovnouKlokočšké průchody – Rohliny – Malá Skála, dlžka 23,3 km, čas 8:05 hod.

Tohto výstupu sa zúčastnilo 28 ľudí. Boli nimi: Jana Martinková, Štefan Martinko, Igor Kubičár, Róbert Kubičár, Lukáš Kubičár, Ján Kubičár, Branislav Kubičár, Michal Kubičár, Peter Kubičár, Lucia Zemanová, Natália Zemanová, Michal Kramár, Jozef Kramár, Marcel Šterbák, Anastázia Toporcerová, Viliam Turzák, Ema Majcherová, Klára Tekáčová, Michaela Longová, Štefan Longa st., Martin Longa, Vladimíra Plitková, Tomáš Novotný, Ladislav Marko, Miriama Beníková, Miloš Bendík, Martina Bendíková, Andrea Bendková. Časť trasy s nami absolvovali aj Emil Bendik a Ladislav Toporcer na samotný Kozákov však nevystúpili.

Počasie bolo príjemné i keď trocha moc teplé, ale dalo sa. Najťažia túra z celého pobytu tak bola za nami.

Fotogaléria

2 Comments on “Český ráj – Malá Skála -1. a 2. deň (22.,23.7.)

Janka Martinkova
1 augusta, 2023 at 9:53 am

Veľmi pekne napísané až na to že si zabudol že túru absolvovali aj Martinkovci 😉

Odpovedať
administrator
15 augusta, 2023 at 3:08 pm

doplnené

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow by Email